rijksmuseum-11

Picture 11 of 11

Reconstructie Rijksmuseum

Dit project werd uitgevoerd door diverse vooraanstaande internationale restauratie en decoratieschilders onder leiding van SRAL.

Het gebouw is ontdaan van alle niet-originele elementen. Voorzetwandjes uit de jaren ´70, dichtgemetselde bogen,verlaagde plafonds, alles is gesloopt. Terug naar het oorspronkelijke gebouw van architect Cuypers dat in 1885 werd betrokken.

Onder de dikke witte verflaag zit nog de oorspronkelijke schildering. Hier en daar hebben we een stukje verf vrijgelegd om een kijkvenster te creëren. Op basis van deze kijkvensters en oude foto’s uit het archief is de reconstructie ontstaan en zijn de kleuren en patronen van de decoratieve schilderingen die ze in de 19de eeuw ook hadden geschilderd op deze manier weer zichtbaar.

Naar projecten overzicht